آخرین خبرها
خانه / پرورش ماکیان / بوقلمون / نگاهی متفاوت به پرورش و درآمدزایی از بوقلمون

نگاهی متفاوت به پرورش و درآمدزایی از بوقلمون

پرورش بوقلمون

یکی از دلایلی که کارآفرینان عرصه پرندگان علی رغم عدم حمایت کافی و مشکلاتی که در راه تولید و پرورش سر راهشان وجود دارد؛ همچنان به سمت پرورش بوقلمون کشیده شده اند جدا از جان سخت بودن پرنده در مقابل بیماری های حین نگهداری و پرورش، بحث سود و صرفه ی اقتصادی بسیار مناسب است. اگر به اطراف خود نگاه کنید فروشگاه های عرضه ی گوشت گوسفند و مرغ، دو محصول دیگر گوشت پرنده را نیز به سیستم فروش خود افزوده اند. یکی گوشت شترمرغ (که به زودی مقاله و کتاب جامعی درباره بازار و پرورش شترمرغ خدمتتان ارائه می دهیم) و دیگری گوشت بوقلمون و در آینده ای نه چندان دور گوشت کبک (چنانچه دوستان مقاله ی مربوط به صنعت پرورش کبک را که به تازگی منشر کرده ایم؛ خوانده باشند، شمه ای از سیاست ها و چشم انداز کلی برای برنامه ریزی توسط دولت و ورود سرمایه گذار بخش خصوصی در این بازار به عرض رسید).

 

ارزش خوراکی بوقلمون بسیار بالاست و در بین گوشت دیگر پرندگان، گوشت گرم به‌ حساب می‌آید. گوشت بوقلمون پنج برابر میگو فسفر و آهن دارد و در نتیجه برای درمان بیماری‌های کم‌خونی و بیماری‌های قلبی مناسب است و لحاظ سلامت و خاصیت، پزشکان روی گوشتش تأکید دارند. پیشگیری از سرطان، بهبود کم خوابی و کاهش کلسترول خون از دیگر مزایای استفاده از گوشت این پرنده است.

‎ طبق اخرین بررسی ها سرانه مصرف گوشت بوقلمون در کشورمان فقط ۳۵۰ تا ۴۰۰ گرم است در حالی که سرانه مصرف گوشت بوقلمون در امریکا چیزی میان ۷ تا ۸ کیلوگرم است. پس شما تولید کنندگان کاری بزرگ و راهی طولانی در پیش دارید تا ابتدا مصرف گوشت در کشور را با تولید خود ترویج  و سپس محصولتان را به نقاط مختلف دنیا صادر کنید. همواره به یاد داشته باشید که اگر بزرگ بیاندیشید و بهترین بودن را با خود تمرین کنید این اتفاق خواهد افتاد. بنابراین با قدرت و سرعت کارتان توسعه دهید. شما بجز بازار داخلی بازار خارج  از کشور را نیز دارید. چرا تامین کننده ی نیمی از کشورهای جهان در زمینه  ی مصرف گوشت بوقلمون تنها امریکاست؟ چرا همسایه های کشورمان می بایست گوشت مورد نیاز خودشان را از کیلومترها دورتر تامین کنند در حالیکه در ایران این پتانسیل به واسطه ی وسعت زمین، نیروی جوان و سرمایه گذارهای متعددی که متاسفانه به این بازار آشنایی ندارند، وجود دارد؟ دولت نیز باید به فرهنگ‌ سازی در رابطه با مصرف این گوشت در کشور اهتمام ورزد.

شاید برایتان جالب باشد که بوقلمون تنها حيواني است كه ۲ نوع گوشت دارد. گوشت سينه ی پرنده، سفيد و گوشت رانش قرمز است. و جالبتر اینکه چرم خام حاصل از پاهاي بوقلمون براي تكه‌دوزي روي انواع كيف و كفش مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

از هر بوقلمون آماده براي كشتار ۶۵ تا ۷۰ درصد گوشت به‌ دست مي‌ آيد. و این یعنی یک سود فوق العاده.

در ادامه بیشتر از مزایای این پرنده صحبت می کنیم.

یکی دیگر از مزایایی که در پرورش بوقلمون گفته شد استفاده و فروش پرهای پرنده است. پرهای قسمت های مختلف بدن بوقلمون مصارف گوناگونی دارد، به طوری که در صنایع تولید لحاف و تشک، تهیه چسب مایع، برس های گردگیری، گل های مصنوعی و غیره از آنها استفاده می شود. پرهایی که به روش خشک از بدن جدا شده اند نسبت به پرهایی که به روش مرطوب جمع آوری می شوند دارای ارزش بیشتری هستند. اگر موقعیت فروش پرها مناسب باشد، صلاح این است که تولید کننده پرها را از لحاظ کیفی کاملاً از یکدیگر تفکیک کرده و در انواع مختلف عرضه نماید. پرهای سفید ارزش بیشتری نسبت به پرهای رنگین دارند. پرهای مرطوب و نامرغوب را می توان به عنوان کودی که به آهستگی تجزیه و جذب می شود در مزارع مورد استفاده قرار داد.

تا چند سال پیش جوجه های بوقلمون از اروپا توسط شرکتهای داخلی وارد می شد که پس از کمی واردات آنها ممنوع و تنها تخم بوقلمون به کشور وارد می شد و در اختیار پرورش دهنده قرار می گرفت.

در برخی استانهای کشور پرورش دهندگان بوقلمون تنها نارضایتی ای که در کارشان دارند این است که کشتارگاه در اختیار ندارند و مجبورند بوقلمون ها را برای تبدیل به گوشت مصرفی به استانهایی مانند تهران، اصفهان، شیراز و… ببرند.

بوقلمون‌ها به دو نوع تجاری و بومی تقسیم می‌شوند. بیشتر بوقلمون‌های تجاری، وارد می شوند نژادشان از قاره ی امریکاست و به رنگ سفید هستند. البته در ایران هم بوقلمون بومی یافت می‌شود که خاکستری یا مشکی‌ رنگ هستند که اصطلاحا بوقلمون برنز (اصلاح شده) نامیده می شوند.

بوقلمون پرنده ای است که به سرعت رشد می کند به طوری که یک جوجه ۴۰ گرمی در کمتر از ۴  ماه به ۱۵ تا ۱۷ کیلو می رسد. فرایند پرورش در مدت ۴ ماه صورت می گیرد. و پس از آن و با رسیدن به وزن مناسب آماده ی استفاده از گوشتش می شود. اما بوقلمون بومی که طرفدار بیشتری به واسطه ی طعمش در کشور دارد پروسه ی تقریبا ۶ ماهه را برای رشد کافی می گذراند و البته وزنی تا ۸ کیلوگرم را تجربه می کند.

با این تعریف ها به نظر پرورش بوقلمون می تواند شغل پرسودی باشد. اما اجازه دهید با یک مثال میزان سود دهی را برایتان شفاف تر کنیم.

فرض کنیم پرورش بومی پرنده را در دستور کار خود قرار دادیم ( البته نژاد دیگر نیز به راحتی در کشور پرورش داده می شود و استقبال خوبی از آن می شود. اما با نژاد بومی را در نظر گرفتیم). این بوقلمونها  در ۵ الی ۷ ماه به سن بلوغ می رسند. اگر قیمت تخم نطفه دار را ۴۰۰۰ تومان در نظر بگیریم و هزینه کلی آنها را در بالاترین حالت ۷۰۰۰۰ تومان تخمین بزنیم نزدیک به ۷۵۰۰۰ تومان خواهد شد.

در حال حاضر قیمت پرنده نر چیزی بین ۱۸۰۰۰۰ تومان تا ۲۴۰۰۰۰ خرید و فروش می شود. قیمت هر کیلو گوشت در بازار ۲۴۰۰۰ تومان که مشتری عمده ی شما کمتر از این برای بوقلون هایتان هزینه می کند (چیزی نزدیک به ۱۶۰۰۰ تا ۱۸۰۰۰ تومان). با این محاسبه چیزی نزدیک به ۱۲۵۰۰۰ تومان برای هر قطعه از بوقلمون شما پول پرداخت می شود. که اگر هزینه ی بالا را از این پول کم کنید ۵۰۰۰۰ تومان سود شماست. بدترین حالتهای ممکنی  را که وجود دارد در کار وارد کنید. می بینید باز هم به سود می رسید.

اگر ۱۰۰۰ یا ۱۰۰۰۰ قطعه داشته باشید چه اتفاقی می افتد؟ حتی اگر هزینه هایتان بالا می رود درآمد شما نیز بالا می رود. دوستان طبق نظراتی که جویا شدیم بیشتر پرورش دهندگان به سود دست کم ۵۰ درصدی اتفاق نظر داشتند.

فروش پر و پاها را نیز جداگانه حساب کنید.

این بازار همان طور که گفته شد در کشورمان تشنه است و تنها منتظر یک حرکت از سوی شما  حامیان، سرمایه گذاران و پرورش دهندگان است. برای رسیدن به موفقیت از همین حالا شروع کنید.

پیشنهاد می کنم مقاله کسب درآمد از طریق پرورش کبک را هم مطالعه کنید.

 

کانال تلگرام

بازار خرید و فروش پرنده مسترت

درباره‌ی علیرضا دانش فر

دنیای کارآفرینی تنها رویاییست که اون رو عاشقانه دنبال می کنم. زمانی که تصمیم گرفتم سری به صنعت پرورش بزنم به هیچ وجه فکر نمی کردم این حوزه اینقدر بزرگ، جذاب و چالش برانگیز باشه. در حال حاضر معتقدم تا چند وقت دیگه صنعت پرورش در ایران متحول و کارآفرینان زیادی در این صنعت تولیدات و محصولاتشون رو جهانی خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *