آخرین خبرها
خانه / راه اندازی سالن پرورش / نکات پرورش کبک با استفاده از دستگاه جوجه کشی

نکات پرورش کبک با استفاده از دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

پرورش کبک که بسیار پررونق و باعث کارآفرینی و کسب درآمد بسیاری از هم وطنان عزیزمان شده است و یکی از غذاهای لذیذی است که جای خود را کم کم به سبد غذایی خانواده ها نزدیک کرده به سه روش تولید و ایجاد درآمدزایی می کند.

-پرورش کبک های مولد و تخم گذاری آنها

-پرورش جوجه با استفاده از تهیه تخم های نطفه دار

-پرورش و تولید نیمچه های گوشتی

که در این مقاله تلاش کارشناسان تیم ما بر این است که پرورش کبک از طریق دستگاه جوجه کشی و متولد شدن جوجه ها را به صورت کامل توضیح دهد. پس مطالعه این مقاله ما که بر اساس تحقیق و پژوهش و مصاحبه با پرورش دهندگان موفق در این عرصه هست را از دست ندهید.

 

انواع دستگاه جوجه کشی کبک

دستگاه های جوجه کشی به ۳ روش بر اساس تعداد دسته بندی می شوند.

-دستگاه جوجه کشی ساده

-دستگاه جوجه کشی خانگی

-دستگاه جوجه کشی صنعتی

 

نکات مهم در جوجه کشی کبک با استفاده از دستگاه

پس از اینکه یک پرورش دهنده تخم های نطفه دار را از جاهای معتبر که از سلامتی آنها اطمینان کامل داشت و تهیه کرد حال نوبت آن رسیده که تخم ها را در دستگاه جوجه کشی بگذارد که در این شرایط دستگاه، عوامل کاهش و افزایش تخم ها و چرخش تخم ها بسیار مهم می باشد که در این قسمت ما به تک تک این موضوعات کامل می پردازیم.

 

۱ . شرایط محیط دستگاه جوجه کشی

در هنگامی که تخم ها را به دستگاه انتقال می دهید مواردی از جمله تهویه دستگاه، مقدار دما و رطوبت را بسیار باید مناسب تنظیم کنید تا از تلفات و مرگ و میر جوجه ها جلوگیری کنید.

 

تهویه دستگاه

در دستگاه مورد بسیار مهمی که حائز اهمیت است اکسیژن کافی و تهویه مناسب اتاقی است که دستگاه در آن قرار دارد و اغلب به چشم نمی آید و خسارات زیادی را بر جای می گذارد.

 

دمای دستگاه

دمای دستگاه جوجه کشی کبک هر چقدر یکنواخت باشد درصد جوجه آوری به شدت بالا می رود و نوسان ۳ درجه برای دمای داخلی دستگاه معمولی است و جای نگرانی ندارد.

 

رطوبت دستگاه

رطوبت دستگاه باید ۶۰ درجه تنظیم شود کمتر از این مقدار باعث خشکی داخل تخم و خفگی جنین می شود و افزایش رطوبت هم باعث آلودگی و مرگ و میر می شود.

 

چرخش تخم در دستگاه جوجه کشی

چرخش تخم در جهت نچسبیدن جنین به پوسته، رشد و تکامل جنین انجام می شود که برای کبک ها باید ۱-۴ ساعت در روز انجام شود در غیر این صورت باعث از بین رفتن زرده و نابودی جنین می شود.

 

تخم های مناسب برای دستگاه جوجه کشی

بهترین تخم های نطفه دار کبک برای قرار دادن در دستگاه باید ویژگی هایی مثل تمیزبودن تخم، اندازه ی مناسب(نه خیلی بزرگ و نه کوچک)، بدون سوراخ و ترک و رنگ ظاهری مناسب را داشته باشند.

 

عوامل موثر در افزایش طول دوره جوجه کشی

عواملی که باعث افزایش طول دوره جوجه کشی می شوند اعم از بزرگ بودن اندازه تخم از حد معمول، پایین بودن دمای دستگاه جوجه کشی، طولانی شدن زمان نگهداری تخم ها در سرد خانه، بالا بودن سن گله مولد می باشد.

 

عوامل موثر در کاهش طول دوره جوجه کشی

 عواملی که باعث می شود طول دوره ی جوجه کشی کاهش پیدا کند و نتیجه ی مطلوب حاصل نشود اعم از کوچک بودن اندازه تخم از حد معمول، بالا بودن دمای دستگاه جوجه کشی، جوان بودن گله مولد، قرار دادن تخم در دستگاه بلافاصله پس از تولید که همه ی این موارد با خسارت همراه است.

 

نکاتی مهم و ضروری در هنگام استفاده از دستگاه جوجه کشی کبک

کار با دستگاه جوجه کشی نیازمند اطلاعات و آگاهی می باشد و با رعایت نکات زیر می توانید در هر زمانی بر اساس تعداد و نوع تخم های نطفه دار شروع به این کار کنید.

۱ . تهیه و خرید یک دستگاه جوجه کشی از جایی معتبر با ارائه خدمات پس از فروش.

۲ . انتخاب یک محیط مناسب که دستگاه را در آن قرار دهید و از جابجایی دستگاه خودداری کنید.

۳ . تنطیم روشنایی و تهویه مناسب اتاق.

۴ . دمای تنظیم شده ۲۵ درجه سانتی گراد.

۵ . تنظیم رطوبت ۴۵ درجه سانتی گراد.

۶ . تهیه تخم نطفه دار و سالم از جاهای معتبر.

۷ . تخم های نطفه دار را نباید در یخچال و یا نمک نگهداری کرد.

۸ . از انبار کردن تخم ها بیشس از ۵ روز جدا خودداری کنید.

۹ . ضدعفونی دستگاه پس از پایان هر دوره جوجه کشی از دستگاه با الکل و دستمال تمیز انجام گیرد.

۱۰ . دستگاه را با آب مستقیم شیلنگ تمیز نکنید بلکه فقط با دستمال خیس ضدعفونی شود.

۱۱ . بعد از ضد عفونی دستگاه در دستگاه را به مدت ۲ ساعت ببندید و بعد از ۲ ساعت حداقل ۶ ساعت در دستگاه را باز نگه دارید تا بوی ضدعفونی کننده از داخل دستگاه خارج شود.

۱۲ . تنظیم بودن دقیق چرخش تخم ها در داخل دستگاه جوجه کشی به صورتی که در هر ساعت ۴۵ درجه بچرخد.

۱۳ . عدم باز بسته کردن بیش از اندازه درب دستگاه جوجه کشی هنگامی که تخم ها در حال تبدیل شدن به جوجه در داخل دستگاه می باشند.

۱۴ . لطفا قبل از اولین جوجه کشی ۲۴ ساعت دستگاه را به برق وصل کرده و با نحوه کارکرد دستگاه آشنا شوید.

۱۵ . نطفه سنجی تخم نطفه دار یک روز قبل از گذاشتن داخل دستگاه و هشت روز بعد از گذاشتن در داخل دستگاه، حتما نور بینی با نطفه سنج دقیق انجام گیرد.

۱۶ . استفاده نکردن از تخم های نطفه دار خیلی کثیف و پاک کردن تخم های نطفه دار اندکی کثیف شده به وسیله مسواک، از قرار دادن تخم زیر شیر آب خودداری نمایید.

۱۷ . در هنگام خرید دستگاه به تعداد مورد پرورش و مزرعه خود فکر کنید.

۱۸ . در هنگام خرید دستگاه به میزان مصرف انرژی دقت فرمایید.

 

نتیجه گیری و کلام آخر

در این مقاله سعی شد مطالب کلیدی و مهم در مورد استفاده از دستگاه جوجه کشی کبک را که اعم از هنگام خرید، استفاده از خود دستگاه و هم چنین مرحله انتهایی کار با دستگاه را به صورت کامل و مختصر خدمت شما توضیح دهیم امیدواریم این مطالب بسیار راهبردی و مورد نیاز یک پرورش دهنده قرار گرفته باشد.

بازار خرید و فروش پرنده مسترت

درباره‌ی علیرضا دانش فر

دنیای کارآفرینی تنها رویاییست که اون رو عاشقانه دنبال می کنم. زمانی که تصمیم گرفتم سری به صنعت پرورش بزنم به هیچ وجه فکر نمی کردم این حوزه اینقدر بزرگ، جذاب و چالش برانگیز باشه. در حال حاضر معتقدم تا چند وقت دیگه صنعت پرورش در ایران متحول و کارآفرینان زیادی در این صنعت تولیدات و محصولاتشون رو جهانی خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *