مرغ گوشتی یکی از پر سودترین گروه ماکیانی است که پرورش و تکثیر آن در سالهای آتی در کشورمان به وضوح دیده می شود که خود دلیل های زیادی دارد یکی این که جز همیشگی سبد تغذیه ای خانواده هاست و مصرف این نوع پرنده همیشگی است یعنی تقاضا برای خرید این پرنده به شدت زیاد است پس اگر شرایط و امکانات لازم برای شروع و پرورش این پرنده را دارید با آموزش های لازم و ضروری که نیاز هست ببینید شروع و سپس استارت کار خود را بزنید.
در این مقاله امکانات اولیه برای شروع، سود پرورش مرغ گوشتی را به صورت جامع توضیح می دهیم پس خواندن این مقاله و نکات کاربردی ان را از دست ندهید.
مرغ گوشتی چیست؟
به تهیه ی جوجه ی یک روزه با نگهداری و رعایت اصول پرورش طبق برنامه یزی دقیق و حساب شده و رساندن آن به وزن مطلوب ۲۵۰۰ گرم پس از ۴۲ روز و کسب درآمد و سودآوری از این طریق در تعداد بالاتر را مرغ گوشتی پرورشی گویند.
امکانات اولیه ی راه اندازی مزرعه و سالن مرغ گوشتی
برای شروع پرورش مرغ گوشتی ابتدای امر یک طرح توجیهی برای خود داشته باشید و همه ی برآوردها را روی کاغذ بیاورید و به صورت نسبی مقدار هزینه ها و سود را به دست آورید با این کار تا حدودی استرس و اضطراب این موضوع را در خود حل می کنید و سپس مدیریت شده و با فکر جلو بروید.
ما در اینجا امکانات اولیه راه اندازی سالن را به صورت کامل توضیح می دهیم.
-برای پرورش مرغ گوشتی نیاز به زمینی در خارج از شهر و یا روستا دارید.
-زمین انتخاب شده ی شما باید ۲ کیلومتر از مرغداری های دیگر فاصله داشته باشد.
در فضای ۱۰۰ متری می توانید ۱۰۰۰مرغ گوشتی پرورش دهید.
-گرفتن مجوز ها از سازمان های مختلف مثل اداره بهداشت
-مشورت و مذاکره با کارشناسان خبره
-ساخت سالن های پرورش به سمت شرقی و غربی باشد.
-جهت وزیدن باد و نور خورشید را در نظر بگیرید.
-اگر منطقه ی شما سردسیری است باید از سیستم های گرمایشی مثل هیتر استفاده کنید.
-اگر منطقه ی شما گرمسیری است از سیستم های خنک کننده مثل کولر استفاده کنید.
-تهیه آبخوری و دانه خوری با فاصله های مناسب
-تهیه دان مرغوب مثل ذرت، گندم، که لازم به ذکر است یک جوجه ی یک روز به ۵ کیلوگرم دانه ی مرغوب نیاز دارد تا به مرحله کتارگاه و وزن ۲۵۰۰ گرمی برسد.
-تهیه میکسر برای آسیاب و مخلوط کردن دانه ها که به صرفه تر باشد.
-ساخت و یا تهیه ی قفس های مناسب برای پرورش مرغ ها تقسیم بندی آنها
تهیه بستر و محیط کاملا ضدعفونی شده و بهداشتی
-استخدام کارگر
-تهیه و خرید جوجه های سالم از فروشگاه های معتبر
نکته:موضوع بسیار خطرناکی که یک مرغداری را درگیر خسارت می کند بهداشت محیط می باشد که اگر شما نکات بهداشتی را در محیط و اطراف مرغ های گوشتی رعایت کنید بدون شک هرگز دچار آسیب های مالی نخواهید شد.
هزینه ی پرورش مرغ گوشتی
جهت برآورد هزینه هایی مثل تامین زمین، ساخت و سازهای داخلی، هزینه های برق و آب، تامین دان و مواد اولیه، حقوق و دستمزد کارگران بر طبق شرایط و موقعیت الان بازار ، نمی توان به صورت دقیق و حساب شده تعیین گردد پس ما از پرداختن به این موضوع در اینجا خودداری می کنیم.
سود پرورش مرغ گوشتی
در پرورش و تکثیر مرغ گوشتی علاوه بر رساندن مرغ ها به وزن ۲۵۰۰ گرم پس از ۴۲ روز و کسب درامد از طریق کشتارگاه نیز می توان با فروش کود حاصل از ان نیز کسب درآمد کرد و برای به دست آوردن میزان سود خالص در طرح توجیهی خود نیاز است کل هزینه ها را از مقدار فروش کسر تا به رقم مورد نظر خود دست پیدا کرد.
نکته:پرورش دهنده مرغ گوشتی نسبت به بقیه پرورش دهندگان پرندگان و گروه ماکیان استرسی برای فروش محصول خود ندارد چون نیاز مردم و بازار همیشگی است .
نکته:تاکید کارشناسان تیم مسترپت بر این است که یک پرورش دهنده باید تمام جنبه های آموزش مرتبط با نوع پرورشی خود را به صورت حرفه ای ببیند.
نکته:اگر تجربه ی کافی در این زمینه ندارید با تعداد کم شروع کنید تا به زیر و بم کار کاملا آشنا شوید.
نتیجه گیری و کلام آخر
در این مقاله سعی بر این داشتیم که مطالبی کامل و جامع و کاربردی با موضوع امکانات اولیه ی پرورش مرغ گوشتی به یک پرورش دهنده بدهیم امیدواریم با خواندن این مطالب تا حدودی انتخاب بر شما آسان و پله های بعدی یعنی آموزش های دقیق تر در مورد این پرنده ی پر سود و پر درآمد را در سایت ما دنبال کنید.