آخرین خبرها
خانه / راه اندازی سالن پرورش / عوامل کاهش و افزایش راندمان تولید جوجه ی بلدرچین با دستگاه جوجه کشی

عوامل کاهش و افزایش راندمان تولید جوجه ی بلدرچین با دستگاه جوجه کشی

پرورش بلدرچین با دستگاه جوجه کشی 1

در بحث پرورش و تکثیر جوجه های بلدرچین از تخم تا قرار دادن انها در دستگاه جوجه کشی، عوامل متعددی باعث می شود که راندمان کار افزایش یا کاهش بیاید و در نتیجه ی کار بسیار تاثیر دارد عواملی مثل سالم بودن تخم های نطفه دار و عوامل دیگری که یک نخم بلدرچین را در دستگاه جوجه کشی می تواند با مشکل روبه رو کند  که ما در این مقاله تمامی این عوامل و خطرات احتمالی را کامل توضیح می دهیم.

 

عوامل کاهش راندمان تولید بلدرچین با دستگاه جوجه کشی

همان طور که پیشتر گفتیم عوامل متعددی در میزان بازدهی تاثیر دارد مثل:

 

۱ . تخم های نطفه دار

برای اینکه بتوان جوجه تولید کرد باید از صحت و سلامت تخمه هایی که نطفه دار است اطمینان کافی داشت در غیر این صورت تمام تلاش یک پرورش دهنده بیهوده است که باید به موارد زیر در این امر دقت فرمایید.

-برای رسیدن به تخم نطفه دار، والدها بسیار مهم می باشند یعنی از نرهای سرحال و ماده های جوان استفاده کنید.

-ازبلدرچین های نر نباید به صورت مداوم استفاده کرد و باید به آنها استراحت بدهید.

-نسبت نر به ماده ها را رعایت کنید که در طیور متفاوت است .

-مهم ترین عامل تغذیه و تامین ویتامین های A , E و پروتئین های مناسب در جیره ی غذایی بلدرچین ها می باشد که نطفه داری را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.

-آب و هوا نیز در نطفه دار تخم ها بسیار تاثیر دارد.

-وجود نور نیز به اندازه کافی اگر در سالن پرورش باشد در نطفه داری تخم های بلدرچین ها تاثیر دارد.

-میزان وزن و بزرگی تخم ها نیز دلیلی دیگر در تشخیص سلامتی و نطفه داری تخم ها می باشد.

 

نکته: اگر مولدها را خود پرورش دهنده آماده تخم گذاری می کند می تواند با رعایت موارد ذکر شده به تخم هایی با کیفیت بالا جهت استفاده از دستگاه جوجه کشی و تولید جوجه برسد.

نکته: اگر تخم های نطفه دار را می خواهید تهیه کنید از سلامت آنها مطمن شوید و از جاهای معتبر خرید کنید و در کل خریداران معتبر و اصلی را پیدا کنید که در این زمینهطی مشورت و مذاکره با  کارشناسان مسترپت می توانید انتخابی شایسته داشته باشید.

 

۲ . مشکلات تخم ها ی بلدرچین در دستگاه جوجه کشی

در این مبحث مشکلات زیادی دخیل هستند که ما در این جا به ذکر پاره ای از آنها می پردازیم.

 

-آلودگی تخم بلدرچین

اگر تخم ها خوب شست و شو و ضدعفونی شده باشند به افزایش راندمان و اگر به درستی این موضوع رعایت نشده باشد تخم در داستگاه حتمن از بین خواهد رفت و می ترکد.

 

-آلودگی دستگاه جوجه کشی

یک از موارد دیگر که باید از ضدعفونی و تمیز بودن آن مطمن باشید دستگاه جوجه کشی است که اگر تمیز نباشد باعث شکستن و ترکیدن تخم ها می شود.

 

-افزایش و کاهش دمای ستر

در این مورد باعث مرگ و میر و تلفات در روزهای ابتدایی می شوید.

 

بیماری های ژنتیکی

اگر در کله ی مادر بیماری ژنتیکی باشد باعث تلفات نیز در روزهای اولیه ی ستر می شوند.

 

رطوبت بالا

در این زمان اگر رطوبت دستگاه به صورت طبیعی و معقول و با نیاز ستر تنطیم نشده باشد و رطوبت بسیار بالا باشد باعث می شود که کیسه های هوایی در تخم ها تشکیل نشوند و جنین به مشکل تنفس بر می خورد و از بین می رود. و در این زمان جوجه ها دیر به هچ می رسند.

 

رطوبت پایین

در رطوبت پایین دستگاه، کیسه های هوایی بزرگ تشکیل می شوند و جنین ها به راحتی نمی توانند رشد کنند.و در این زمان جوجه های بلدرچین زود هچ می شوند و هم چنین دی هیدراته می شوند یعنی به خفگی و کمبود آب دچار می شوند.

 

دمای بالا

اگر دما نیز از حد طبیعی خود بالا باشد جوجه ها زودتر به هچ می رسند که خود عواقب زیادی دارد. نیز ناتوانی در پاها و نیز بسته بودن چشم های جوجه ها را به دنیال دارد.

 

دمای پایین

در این زمان جوجه ها دیر به مرحله هچ می رسند و موجب تلفات می شود.

 

مولدهای پیر

اگر گله مولد پیر باشد و تخم های نطفه دار آنها را در دستگاه جوجه کشی قرار دهید مجددا باعث می شود دیر هچ شوند.

 

چرخش نامناسب در ستر

در مرحله ی ستر اگر چرخش مناسب تخم ها انجام نشود با عث می شود جوجه ها نتوانند حتی با وجود سوراخ و شکستن تخم نیز خارج شوند یعنی بسیار ضعیف هستند. و در موارد حادتر در تخم گیر می کنند و از بین می روند.

 

بالا بودن قسمت نازک تخم ها در بالا

با توجه به اینکه باید قسمت بزرگ و پهن تخم در بالای سبد ها باشد اگر عکس این حالت را داشته باشید جوجه ها نمیتوانند حتی با وجود سوراخ در پوسته ی تخم ازآن خارج شوند و از بین می روند.

 

تهویه ی ضعیف

اگر تهویه توسط دریچه ها و فن های موجود در دستگاه جوجه کشی بلدرچین به خوبی کار نکند اکسیژن رسانی به جوجه ها و دفع دی اکسید کربن به خوبی انجام نمی شود و ناتوانی جوجه ها را در ایستادن و  موجب از بین رفتن و تلفات می شود.

 

تخم های کوچک

همان طور که در ابتدا اشاره کردیم وزن طبیعی یک تخم فاکتوری مناسب در تولید جوجه می باشد که اگر بزرگ تر و یا کوچکتر از حد طبیعی باشد خود در تولید مشکل به وجود می آید و از بین می روند.

 

جوجه های کوچک

اگر حرارت و دما بسیار بالا و رطوبت کم و نیز تخم ها کوچک باشند جوجه های تولید شده بسیار ریزجثه و کوچک و ناتوان هستند.

 

جوجه های بزرگ

اگر حرارت و دما بسیار پایین و رطوبت زیاد و نیز تخم ها بزرگ باشند جوجه های تولید شده بسیار بزرگ هستند.

 

جوجه های نرم

اگر جوجه های تولید شده ناتوان بدنی و نیز ضعیف و نرم بودند یعنی کلسیم در نطفه و مولد آنها بسیار کم بوده و رنج کمبود املاح معدنی دارند و نیز بهداشت در انها رعایت نشده است.

 

بند ناف ناسالم

در این مورد یعنی در گله ی مادر کمبود مواد مغذی  و نیز عدم رعایت بهداشت در تخم ها وجود داشته است.

 

تلفات جنین در ۳ الی ۶ روز اول در ستر

اگر در این بازه ی زمانی تلفات تخم و از بین رفتن آن را داشتید به علت های کمبود تغذیه در مولد، چرخش نامناسب، تنظیم نبودن دما و رطوبت و تهویه، الودگی های روی پوست تخم می باشند. در ایم مرحله جنین تخم دارای کیسه ی زرده و بدون نوک است .

 

تلفات جنین در ۷ الی ۱۷ روز

اگر در این بازه ی زمانی تلفات داشتید تمام موارد قبل در این مورد نیز صدق می کند. د راین مرحله جنین نوک، ناخن، پا دارد اما در تخم تلف شده و مرده است.

 

نکته: با رعایت این نکات می توانید در راندمان کار خود که پرورش جوجه های سالم با دستگاه جوجه کشی است تاثیر بسزایی وارد کنید که باعث افزایش بازدهی و راندمان تولید با کیفیت جوجه ها ی بلدرچین شوید.

نکته: گاهی رعایت نکردن یک مورد کوچک در یکی از مراحل کار با دستگاه جوجه کشی منجر به تلفات و از بین رفتن کل سرمایه و زمان شما می شود.

نکته: بدون آگاهی و آموزش و با تجربه ی نسبی هیچ پرورش دهنده ای در این راستا موفق نمی شود.

 

تلفات در روز ۱۸ هچر

در این بازه ی زمانی اگر جوجه از تخم بیرون آمد اما از بین رفت دلایلی مثل چرخش نامناسب، دما، رطوبت و تهویه و موارد دیگری مثل سرد شدن تخم ها در حین انتقال از ستر به هچر و نحوه ی انتقال بد و نامناسب باعث از بین رفتن آنها می شود.

 

نتیجه گیری و کلام آخر

در این مقاله با کمک کارشناسان حرفه ای تیم مسترپت تلاش شد که تمامی موارد دخیل در مرحله ی ستر و هچر دستگاه جوجه کشی بلدرچین که ممکن است تخم و تولید جوجه ها را با مشکل مواجه کند و آسیب جدی به این حرفه و زمان و هم چنین سرمایه ی یک پرورش دهنده وارد کند را به صورت کامل توضیح دادیم که با رعایت تک تک نکات می توانید از تلفات جلوگیری کنید  و در آخر اگر سوالی یا به موضوعی جدای از این مقاله برخورد کردید می توانید به وسیله ی مذاکره با کارشناسان  ما و مشورت با آنها جواب سوالات خود را در یابید.

کانال تلگرام

درباره‌ی علیرضا دانش فر

دنیای کارآفرینی تنها رویاییست که اون رو عاشقانه دنبال می کنم. زمانی که تصمیم گرفتم سری به صنعت پرورش بزنم به هیچ وجه فکر نمی کردم این حوزه اینقدر بزرگ، جذاب و چالش برانگیز باشه. در حال حاضر معتقدم تا چند وقت دیگه صنعت پرورش در ایران متحول و کارآفرینان زیادی در این صنعت تولیدات و محصولاتشون رو جهانی خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *