مرغ بومی یا مرغ محلی و یا در بعضی از مناطق به مرغ جهادی نیز معروف است همان طور که از اسمش مشخص است به صورت خانگی و شرایط و موقعیت جفرافیایی هر منطقه می تواند پرورش پیدا کندو از بازده اقتصادی خوبی چه از لحاظ گوشت و یا تخم در بازار برخوردار است و نیاز به تجهیزات خاص و حرفه ای ندارد و با تهیه آب و دانه و لانه می توانید شروع به پرورش این پرنده کنید.
هر چند اگر از تجهیزات مدرن برای مزرعه استفاده شود سود بیشتری نصیب یک پرورش دهنده می شود.
مزایای پرورش مرغ بومی
مرغ بومی به دلایلی زیادی اهمیت ویژه ای در پرورش دارد که در زیر به ذکر چند نمونه آن می پردازیم.
-مقاوم بودن نسبت به شرایط و تغیرات آب و هوایی
-نسبت به مرغ صنعتی از تلفات کمتری برخوردار است
-با رعایت بهداشت و واکسیناسیون پرنده می توانید در مقابل بیماری ها از آن مراقبت و برای تولید مثل پرنده خود را نیز حفظ کنید.
نکته: لازم به ذکر است که تمامی پرندگان و ماکیان میتعد بیماری و مرگ و میر و تلفات هستند پس سایت ما شعار نمی دهد که این نوع یا فلان نوع بسیار مقاوم است ولی تاکید می کند که با رعایت و اصول نگهداری و بهداشتی می توانید گونه پرورشی خود را تکثیر و پرورش دهید.
بهترین محیط برای پرورش مرغ بومی
با توجه به امکانات و مساحت و زمین مورد نگهداری شما پرورش دهنده ی عزیز می توانید شروع کنید اما از آنجایی که سر و صدا ایجاد می کند و همین طور بوی ناشی از طیور و مدفوع آنها برای عده ای آزار دهنده است پس توصیه کارشناسان تیم ما بر این است در یک منطقه ی روستایی و محیطی دور از محیط شهری و خانگی پرورش دهید و در اینجا لازم است یادآور شویم که بوی ناشی از سالن های پرورش را به وسیله دستگاه های ضدعفونی کننده موجود در بازار می توان از بین برد.
بهترین نوع پرورش مرغ بومی
با توجه به نیاز بازار و خرید و فروش تخم و گوشت این گونه و پس از مطالعه و پزوهش و تحقیق نسبت به درآمدزایی این پرنده تیم ما بهترین نوع پرورش که از لحاظ تخم گذاری بالا راندمان و بازدهی خوبی داشته باشد را دو نوع مهم معرفی می کند.
-مرغ مرندی که در منطقه مرند شمال کشورمان پرورش می یابد و از طریق اینترنت می توانید به فروشکاه های انها دسترسی پیدا کنید و تعداد مورد نیاز جهت پرورش خود را سفارش دهید که خصوصیاتی مرغ مرندی اعم از این می باشد که والد آنها یعنی مرغ و خروس اولیه از یک نژاد برتر می باشد و برروی پا کمی پر و کاکل ندارند و مورد و مزیت بعدی آنها این است در یک سال می توانند ۱۸۰ تخم بگذارند که این از لحاظ اقتصادی مهم است.
-نوع دیگر و تا حدودی وارداتی مرغ بومی به اسم مرغ لگهورن که اصالتی ایتالیایی دارد و در اغلب مناطق کشور هم پرورش پیدا می کند می توانید تهیه کنید خصوصیات و مزایای این نوع نیز تولید تخم به تعداد ۳۰۰ تا در یک سال است که از هر لحاظی توصیه و پیشنهاد ویژه ما انتخاب این نوع است.
شروع پرورش مرغ بومی
بعد از آگاهی و کسب اطلاعات کافی در این زمینه می توانید با امکاناتی که رد دسترس دارید شروع به پرورش و نگهداری این پرنده داشته باشید که در زیر خلاصه ای از این موارد خدمت شما عزیزان توضیح میدهیم.
میزان سرمایه را مشخص کنید.
محل پرورش مثل بیرون شهر یا حیاط و یا باغچه و یا حتی یک سالن پرورش را تهیه کنید.
تجهیزات لازم مثل دانه خوری و لانه و آب خوری یا کشیدن فنس و توری را بخرید و یا بسازید.
سالن یا بستر را می توانید با کاه یا خاک اره پوشش دهید و سپس محیط را ضدعفونی کنید.
مرغ یا جوجه، بستگی به نحوه شروع کار شما می باشد که می خواهید با تخم مرغ بومی شروع به پرورش ویا جوجه های نابالغ که با استفاده از بازارهای محلی یا اینترنت می توانید خریداری کنید
شروع به پرورش کنید. (تغذیه، بهداشت، واکسیناسیون و اعمال مدیریتی را رعایت و نسبت به تمامی موارد مطالعه و آگاهی پیدا کنید).
نکته: در هنگام خرید تخم و یا مرغ و یا جوجه های نابالغ به سلامتی و عدم وجود بیماری یا آلودگی دقت فرمایید و سعی کنید از جاهای معتبر و مورد اطمینان تهیه کند که منجر به تلفات و مرگ ومیر و خسارت نشوید.
جمع بندی و کلام آخر
برای پرورش مرغ بومی به امکانات و تجهیزاتی زیاد و یا سرمایه ای کلان نیاز نیست، با توجه با سرمایه و امکانات در دسترس و اولیه می توانید شروع به پرورش این نوع پرنده داشته باشید که با دادن آب و دانه مقوی و تهیه لانه های چوبی و یا پلاستیکی و رعلیت کردن اصول نگهداری و شرایط مراقبت می توانید تعداد اولیه زا افزایش و هم چنین با فروش گوشت و تخم آنها به درآمد های بسیار زیادی دست پیدا کنید و در آخر امیدواریم مطالب این مقاله کاربردی و شما را نسبت به پرورش مرغ بومی یاری کرده باشد.