آخرین خبرها
خانه / پرورش ماکیان / شترمرغ / جفت گیری شترمرغ مرحله ای حساس و سرنوشت ساز در پرورش شترمرغ

جفت گیری شترمرغ مرحله ای حساس و سرنوشت ساز در پرورش شترمرغ

جفت گیری شترمرغ

لحظات جوجه کشی از شترمرغ برای هر پرورش دهنده ای بسیار لذت بخش است. که با تولد هر جوجه شترمرغ می تواند سختی ها و تلاش های هر پرورش دهنده ای به بار بنشاند.

امروزه صنعت نوپای پرورش شترمرغ در ایران سرمایه گذاران زیاد را به سوی خوب جلب کرده، زیرا با چند برابر شدن سرمایه اولیه سرمایه داران و با  بازدهی سود بالا مواجه بوده اند.

افراد بسیاری در ایران، در مزرعه ها یا باغات خود یا اجاره ای مشغول به پرورش و جوجه کشی به روش طبیعی و صنعتی هستند. امروزه با استفاده از ماشین های جوجه کشی پرورش شترمرغ بسیار آسان تر از گذشته شده است.

 

جفت گیری شترمرغ ! آشنایی با روش جفت گیری شتر مرغ

هر پرورش دهنده باید به این موضوع آگاهی داشته باشد. پرورش پرندگان زینتی و گوشتی نیاز به مطالعه، آموزش و تجربه دارد. با مطالعه کتاب ها و شرکت در کلاس های آموزشی پرورش ماکیان از جمله شتر مرغ تجربه های فردی خود را بالا برده بعد اقدام به پرورش کنید.

خیلی از دوستان علاقمندند بدانند شتر مرغ نر و ماده را چگونه می توان تشخیص داد. شترمرغ ماده دارای پرهای قهوه ای یا خاکستری  رنگ اند و شتر مرغ  نر دارای پرهای سیاه و در انتهای هر دو بال و دم دارای پرهای سفید رنگ می باشند.

شترمرغ ها به کوچکترین صداها حساس هستند و می توانند با سرعت  ۷۰ کیلو متر در ساعت بدوند. مراقب حضورتان در مزرعه شترمرغ ها باشید و با خودرو خود وارد محیط پرورش نشوید که باعث استرس شترمرغ ها می شود. داشتن استرس بر تخم گذاری متاثر است و سبب کاهش تخم گذاری خواهد شد.

پرورش شترمرغ در مناطق گرم و مرطوب مناسب نیست. ولی پرورش شتر مرغ ها در تمام مناطق دیگر قابل نگهداری و پرورش است. از مناطق بسیار گرم و خشک تا منطق بسیار سرد.

عمر شترمرغ بین ۴۰ تا ۶۰ سال می باشد.

 

جفت گیری شتر مرغ ! نکاتی درباره روش های پرورش در شترمرغ

روش ها و نکاتی در رابطه با پرورش و جفت گیری در شترمرغ که هر پرورش دهنده ای باید بداند.

 

۱ . سن بلوغ در شترمرغ  اهلی

شترمرغ نر در سن دوسالگی به بلوغ می رسد در حالی که شتر مرغ ماده درسن هیجده ماهگی به بلوغ میرسند. برای جفت گیری و جوجه کشی، شترمرغ ها باید به سن بلوغ رسیده باشند. شتر مرغ های وحش در سن چهار سالگی بالغ خواهند شد.

 

۲ . نشانه آمادگی شترمرغ

یکی از نشانه های بلوغ در شترمرغ های بالغ در هنگام خواب سرشان را بالا می گیرند. یکی از نشانه های آمادگی شتر مرغ نر تغییر رنگ نوک پرنده و ساق پا می باشد. که رنگ نوک و پوست ساق پا به رنگ صورتی متمایل به قرمز می شود.

 

۳ . زمین جهت پرورش شترمرغ

جهت پرورش شترمرغ و جوجه کشی نیاز به زمین های مرغوب نیست. از مزرعه ها هم میتوان برای پرورش شتر مرغ استفاده کرد. باید دقت کرد شتر مرغ ها پرندگانی بازی گوش هستند و ممکن هر چه بر روی زمین و اطراف ببینند ببلعند.

مثلا: دیدن تکیه های چوب، ابزارها، میخ و… که بلعیدن آن ها منجر به مرگ پرنده و از دست رفتن سرمایه شما خواهد شد. به دقت تمام محیط را پاکسازی کنید. بهترین گزینه استفاده از زمین های کوچکتر و بسته می باشد. درست است هزینه های محوطه سازی و حصار کشیدن و هزینه های علوفه ای، تغذیه ای بیشتر خواهند شد. اما بر تمام شتر مرغ ها و تخم ها می توان نظارت داشت.

 

۴ . جوجه کشی به روش طبیعی

در جوجه کشی طبیعی در فصل تولید مثل که اوایل فصل بهار می باشد. تولید مثل به این شیوه است که شترمرغ نر یک همسر را به عنوان همسر اصلی و چند همسر را به عنوان همسر فرعی در نظر می گیرد.

در جفت گیری شتر مرغ  ماده بر روی زمین می نشیند و شتر مرغ نر بر پشت شتر مرغ ماده می نشیند و ماده دم خود را بلند می کند. شتر مرغ نر حرکات جالبی را دارد دو بال خود را باز می کند و می رقصد در حالی که گردنش باد کرده و می چرخاند تا عمل جفت گیری را انجام دهد.

بعد از جفت گیری شتر مرغ با شتر مرغ اصلی و فرعی ۱۰ تا ۱۴ روز طول می کشد تخم گذاری صورت گیرد. در هر دوره بین ۱۸ تا ۲۰ تخم گذاشته می شود. میزان تخم گذاری در شتر مرغ با توجه به سن  این پرنده هست. که در دوره های  اول تخم گذاری کم و با افزایش سن تعداد تخم ها افزایش می یابد. شتر مرغ ماده اصلی با حفر زمین در قلمرو ای مشخص شده و با گذاشتن همه تخم های شتر مرغ ها ، شتر مرغ اصلی برروی تخم ها می خوابد و در هنگام شب شتر مرغ نر بر روی تخم ها خوابیده واز آن ها محافظت می کند.

چهل و دو روز طول می کشد که تخم های شتر مرغ تبدیل به جوجه شوند. جوجه ها بسیار ضعیف هستند و شتر مرغ ماده جوجه ها را با دو بال خود گرم نگه میدارد. جوجه های متولد شده با وزن کم خود در هشت ماهگی به ۱۱۰ کیلو می رسند. اندازه تخم ها ی شتر مرغ های مختلف  دارای اندازه های متفاوت هستند که به اندازه جثه شتر مرغ بستگی دارد.

 

۵ . جوجه کشی به روش دستگاه

امروزه با وجود دستگاه های جوجه کشی پرورش  شتر مرغ آسان و راحت تر شده و سود دهی  پرورش شتر مرغ را بالا برده است.

 

۶ . تغذیه

یکی از عوامل تاثیر گذار بر تخم گذاری،  تغذیه سالم و مناسب است. کمبود کلسیم بر روی تخم گذاری اثر گذاشته و باعث کاهش تخم گذاری شتر مرغ خواهد شد. زیاده روی در تغذیه شتر مرغ سبب چاق شدن و کاهش تخم گذاری خواهد شد.

 

۷ . سالم بودن شتر مرغ

داشتن بیماری ها در شترمرغ  بر تخم گذاری اثر گذاشته و تخم گذاری شتر مرغ  را کاهش خواهد داد.

 

۸ . فراهم کردن محیط امن

وجود محیط استرس زا در شترمرغ ها تاثیر گذاشته و سبب کاهش تخم شترمرغ خواهد شد.

 

جمع بندی و سخن آخر

در این مقاله با روش صنعت نو پای پرورش شتر مرغ بحث شد. که با داشتن زمین های حتی نا مرغوب و باغ ها می توان پرورش شتر مرغ راه اندازی کرد.

راههای تشخیص شتر مرغ نر با شتر مرغ ماده گفته شد. شتر مرغ نر دارای پرهای سیاه و در انتهای دو بال سفید رنگ است. شتر مرغ ماده دارای پرهای قهوهای و خاکستری رنگ هستند.

سن بلوغ شتر مرغ ماده ۱۸ ماهگی است و در شتر مرغ نر دو سالگی است. بهترین روش برای پرورش و جوجه کشی در شتر مرغ در محیط های بسته است که می توان شتر مرغ ها را کنترل کرد.

تخم گذاری در شتر مرغ  در سن کم یعنی اوایل تخم گذاری کم و با رفتن سن تخم گذاری شتر مرغ بالا خواهد رفت. عواملی بر شرایط تخم گذاری تاثیر گذاشته  و تخم گذاری را کاهش میدهد. عواملی مثل بیمار بودن شتر مرغ، تخم گذاری را کاهش خواهد داد.

محیط استرس زا تخم گذاری را کاهش خواهد داد. دادن تغذیه کم و زیاد بر تخم گذاری اثر گذاشته و با کاهش تخم شتر مرغ مواجه خواهید شد. کلسیم برای ساختن پوسته تخم شتر مرغ لازم است که در مواد غذایی شتر مرغ باید بگنجانید.

امیدوارم از مقاله جفت گیری شتر مرغ استفاده کافی را برده باشید.

لطفا نظرات و پیشنهادات و تجربه های خود را زیر همین صفحه برای ما کامنت کنید.

کانال تلگرام

بازار خرید و فروش پرنده مسترت

درباره‌ی علیرضا دانش فر

دنیای کارآفرینی تنها رویاییست که اون رو عاشقانه دنبال می کنم. زمانی که تصمیم گرفتم سری به صنعت پرورش بزنم به هیچ وجه فکر نمی کردم این حوزه اینقدر بزرگ، جذاب و چالش برانگیز باشه. در حال حاضر معتقدم تا چند وقت دیگه صنعت پرورش در ایران متحول و کارآفرینان زیادی در این صنعت تولیدات و محصولاتشون رو جهانی خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *