آخرین خبرها
خانه / راه اندازی سالن پرورش / پرورش کبک را از کجا شروع کنیم؟

پرورش کبک را از کجا شروع کنیم؟

شروع پرورش کبک

کبک پرنده ای است که به راحتی و سهولت و با رعایت اصول نگهداری در تمام طول سال قابل پرورش است. و در حال حاضرپرورش و نگهداری این پرنده به تعداد بالا و در سالن های پرورش به یک منبع درآمد بسیار عالی تبدیل شده است شعار تیم و کارشناسان مسترپت بر این است که با شرایط و نیازهای هر چند محدود و اوضاع اقتصادی نابه سامان کشور، تمام جنبه های آموزش و کارآفرینی یک پرورش دهنده را تامین و سعی در کسب درآمد و سودآوری یک پرورش دهنده داشته باشد که در این مقاله شروع پرورش کبک را با توجه به تحقیقات و پژوهش و مصاحبه با پرورش دهندگان موفق در این راستا، به صورت اطلاعاتی کامل در اختیار شما قرار دادیم پس با ما همراه باشید و خواندن این مقاله ی کلیدی و مهم را از دست ندهید.

نکته: در ابتدای کار با مطالعه و تحقیق و تهیه یک طرح توجیهی تمام جوانب و شرایط پرورش کبک را آنالیز و هدف از پرورش کبک را برای خود مشخص و سپس اقدامات بعدی را شروع کنید.

 

اطلاعاتی در مورد کبک پرورشی

در این قسمت مقاله، یک نگاه اجمالی به کبک داریم و با دانستن نکاتی در این زمینه انتخاب بهتری را یک پرورش دهنده انجام می دهد.

-طول عمر مفید یک کبک ۴ سال و طول عمر غیر مفید ۷ سال است.

-کبک در سن ۳ الی ۴ ماهگی برای کشتار آماده و بلوغ وزنی می رسند.

-کبک ها در سن ۶ الی ۷ ماهگی برای تخم گذاری آماده و به بلوغ جنسی می رسند.

-در طول سال یک کبک ۴ ماه تخم گذاری دارد و ۲ ماده به صورت مطلق استراحت می کند که در این زمان فقط می خورد و می خوابد.

-تخم کبک ها پس از ۲۴ روز به جوجه تبدیل می شود.

-درجه حرارت برای دستگاه جوجه کشی ۹۹/۸ فارنهایت و رطوبت ۶۰ و به مرور که جوجه ها می خواهند از تخم خارج شوند رطوبت دستگاه را به ۷۵ می رسانیم.

-کبک پرواری که آماده کشتارگاه هست حدود نیم کیلوگرم وزن دارد.

-مصرف خوراکی یک کبک در یک روز ۳۰ گرم است.

 

اهداف پرورش کبک

به ۳ طریق یک پرورش دهنده می تواند از کبک کسب درآمد کند.

-پرورش کبک مولد که با نسبت ۳ ماده و ۱ نر به فروش می رسد.

-تولید جوجه ۱ روزه، که در این روش برای گله استفاده می شود.

-تولید نیمچه های گوشتی که پس از رسیدن به سن و وزن متعادل برای کشتارگاه آمادخ می شوند.

 

امکانات اولیه و شروع پرورش کبک

سرمایه ی اولیه پرورش کبک به تعداد و مکانی که شما رهن و یا اجاره کرده اید بستگی دارد و به طور یقین و مطلق نمی توان عدد قیمت را مشخص کرد عده ای با کمتر از یک میلیون تومان شروع کرده اند و اینک یکی از موفق ترین پرورش دهندگان هستند و عده ای با مبلغی بالاتر و نیمه ی راه شکست خورده اند پس ما شرایط و امکانات اولیه را آموزش می دهیم و بقیه راه اعم از علاقه و خلاقیت و پشتکار شما مشخص می کند که چقدر می توانید در این راه موفق شوید.

۱ . مجوز سالن پرورش

برای این کار و پرورش های مشابه شما نیاز به تایید جهاد کشاورزی و ارگان های دیگر و هم چنین مذاکره و مشورت با کارشناسان خبره دارید.

 

۲ .تهیه زمین

با توجه به تعداد کبک مساحت و متراژ زمین را مشخص کنید.

 

۳ . سالن پرورش

جوجه ها در روزهای اولیه به دما و رطوبت کافی نیاز دارند که برای این کار باید یک سالن مسقف تهیه کنید.

 

۴ . قفس و یا بستر

مشخص کنید به کدام شیوه می خواهید کبک را پرورش دهید بر روی بستر، به صورت گله ای و یا در قفس های جداگانه، که هر دو روش معایب و مزایای خاص خود را دارد.

 

۵ . دان مصرفی

با توجه به مقدار ۴ کیلو دانه ی مصرفی، از یک کبک ۱ کیلو گوشت مرغوب به دست می آید. غذای کبک سویع، سبوس گندم، آرد، ذرت و… است و با احتساب دقت در نوع دانه خوری ها می توانید تا ۲۵ درصد از اصراف و دور ریز دانه ها جلوگیری کنید که خود بسیار توجیه اقتصادی دارد.

 

۶ . تهیه گله مولد

با خرید گله مولد که در سن ۵ ماهگی هستند می توانید شروع کنید و در اینجا جهت خرید گله مولد از سلامت و بهداشت آنها اطمینان داشته باشید پس از جاهای معتبر تهیه کنید، و پس از گذراندن زمان ۵۰ روزه و تغذیه ی سالم و مراقبت برای تخم گذاری آماده می شوند.

 

۷ . سیستم فن، گرمایشی، سرمایشی

با توجه به اقلیم آب و هوایی منطقه ای که می خواهید شروع به پرورش کنید می توانید از فن جهت تهویه سالن ها، از سیستم گرمایشی مثل هیتر و سرمایشی مثل کولر استفاده کنید.

نکته: با توجه به نرخ بازدهي سرمايه گذاري طرح و با توجه به نياز كشور به مواد غذايي و پروتئين و كمبود شديدي كه در اين مورد وجود دارد و نيز امكان پذيري صادرات در اين بخش از توليد و ساير عوامل، سرمايه گذاري در اين بخش از هر نظر داراي توجيهات قابل قبول و كافي مي باشد.

 

جوجه کشی از کبک

برای تولید جوجه های یک روزه کبک، نیاز است که کبک های مادر تخم های نطفه دار با کیفیت تولید کنند. در طبیعت این پرنده فصل تخم گذاری و جفت گیری خاصی دارد. اما در شیوه پرورش صنعتی می توان دوره تخم گذاری را به دو بار در سال و هر بار به مدت ۴ ماه افزایش داد. در واقع با شرایط محیطی مناسب همچون دما و رطوبت ایده آل و نور کافی و جیره غذایی استاندارد می توان در بیشتر فصل های سال جوجه یک روزه کبک تولید کرد. فرایند تولید جوجه های یک روزه زمان بر بوده و مستلزم رعایت اصول خاصی است.

برای دستیابی به این هدف، تخم های نطفه دار باید به موقع جمع آوری و به طرز صحیحی نگه داری شوند. در پروسه جوجه کشی تخم های نطفه داری که بیش از یک هفته انبار شده باشند باید حذف شوند. همچنین تخم های مورد استفاده باید بدون آلودگی و ترک خوردگی (حتی ترک مویی) باشند. جوجه کشی از تخم های نطفه دار هر پرنده ای، امر بسیار حساسی است و کبک نیز از این قضیه مستثنی نیست. جوجه کشی از تخم نطفه دار کبک با دستگاه جوجه کشی میسر می باشد. زیرا این پرنده علاقه زیادی به کرچ شدن ندارد و در زمان های مختلف سال نمی توان آنها را وادار به جوجه کشی طبیعی نمود. بنابراین تهیه ماشین جوجه کشی با کیفیت برای رسیدن به راندمان بالا در این زمینه ضروری می باشد. ماشین های جوجه کشی در ظرفیت های مختلف خانگی و صنعتی تولید میشوند و قیمت دستگاه جوجه کشی نیز با افزایش ظرفیت و کیفیت قطعات آن رابطه مستقیمی دارد. پرورش دهنده می بایست با توجه به نیاز و ظرفیت مد نظر خود اقدام به خرید دستگاه جوجه کشی نماید.

 

نحوه جوجه کشی از تخم نطفه دار کبک

جوجه کشی از تخم های نطفه دار کبک به دو بخش ستر و هچر تقسیم می شود. می توان از دو دستگاه جداگانه (یکی برای ستر و دیگری برای هچ جوجه ها) استفاده کرد. البته دسته ای از ماشین های جوجه کشی نیز موجود می باشند که فرایند ستر و هچر بصورت همزمان در آنها امکان پذیر است.

دوره ستر و هچر دو دوره متفاوت در جوجه کشی می باشند. دوران ستر بسیار طولانی تر از هچر است. در طول ستر، تخم های نطفه دار مرتبا چرخیده میشوند. همچنین دما در این ایام گرمتر و رطوبت نیز پایین تر از دوره هچ می باشد.

دوره هچ معمولا ۳ روز آخر جوجه کشی است و در برخی موارد تا ۵ روز طول میکشد. در این ایام جوجه ها برای خروج از تخم آماده میشوند و اگر دما و رطوبت مناسب و اکسیژن کافی دریافت کنند، پوسته تخم را شکسته و متولد میشوند. چرخش تخم ها در این دوره متوقف میگردد.

 

اطلاعات لازم برای جوجه کشی مصنوعی کبک

طول دوره جوجه کشی:۲۳ الی ۲۴ روز

زمان شروع و اتمام دوره ستر:از روز اول تا انتهای روز ۲۰ ام

زمان شروع و اتمام دوره هچر:از ابتدای روز ۲۱ ام تا خروج کامل جوجه ها

دامنه دمایی مجاز در دوران ستر:۳۷٫۲ الی ۳۷٫۵ درجه سانتی گراد

رطوبت مجاز در طول ستر:۵۵ الی ۶۰ درصد

دمای مناسب در طول هچ:۳۶٫۵ الی ۳۷ درجه سانتی گراد

رطوبت مناسب در طول هچ: ۷۵ الی ۸۰ درصد

 

نتیجه گیری و کلام آخر

ابتدا هر پرورش دهنده با ترس و نگرانی به احداث و پرورش و درآمد زای این پرنده نگته می کند ولی لازم به ذکر است اگر شما توانایی های لازم برای پرورش و نگهداری و امکانات اولیه که نیاز به سرمایه ای هنگفت ندارد را آماده کنید می توانید با تعداد کم شروع به پرورش و سپس که به اندازه ی کافی تجربه کسب کردید می توانید در ادامه ی مسیر امکانات را گسترش و تعداد کبک ها را به حداکثر رساند و در آخر امیدواریم مطالب این مقاله کاربردی و پاسخگوی سوالات شما در این عرصه باشد.

بازار خرید و فروش پرنده مسترت

درباره‌ی علیرضا دانش فر

دنیای کارآفرینی تنها رویاییست که اون رو عاشقانه دنبال می کنم. زمانی که تصمیم گرفتم سری به صنعت پرورش بزنم به هیچ وجه فکر نمی کردم این حوزه اینقدر بزرگ، جذاب و چالش برانگیز باشه. در حال حاضر معتقدم تا چند وقت دیگه صنعت پرورش در ایران متحول و کارآفرینان زیادی در این صنعت تولیدات و محصولاتشون رو جهانی خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *