یک پرورش دهنده ی موفق در صنعت پرورش و تکثیر پرندگان کسی است که بتواند با توجه به امکانات و نیازهای خود سعی در بهتر شدن و حرفه ای شدن خود داشته و چشم اندازی بسیار بزرگ در این کارآفرینی و کسب درآمد برای خود بیبیند و موضوع و مسئله ابتدایی کار و هم چنین مهم ترین قدم در این کار انتخاب بهترین نوع پرنده برای شروع است که گاهی پرورش دهنده با تهیه تخم نطفه دار و گاهی با گله مولد شروع می کند و حال کدام یکی از این دو روش کارآمدتر و موفق تر است به دیدگاه و امکانات و سرمایه ی اولیه ی یک پرورش دهنده بستگی دارد.
ولی پس از تحقیق و پژوهش های کارشناسان تیم مسترپت باور تیم بر این است که یک پرورش دهنده باید تمام آموزش های لازم و ضروری فعالیت و حرفه خود را به صورت تخصصی و حرفه ای ببیند تا با آگاهی های کسب شده بتواند در این مسیر به سمت جلو حرکت و به سودآوری بالایی دست یابد و هم چنین مرتکب شکست و آسیب های مالی و زمانی و حتی گاهی عاطفی نشود.
در این مقاله نیازهای ضروری یک پرورش دهنده در مورد دستگاه جوجه کشی و چرا آموزش این کار از دیدگاه ما بسیار حائز اهمیت است را به صورت کامل خدمت شما عزیزان توضیح می دهیم، پس تا انتهای کار با ما باشید.
تفاوت جوجه کشی مصنوعی با طبیعی
در جوجه کشی طبیعی دما، رطوبت و چرخش تخم ها بر عهده ی پرنده ی مادر است که این خود باعث صرف هزینه و زمان بیشتر و هم چنین درصد به وجود آمدن جوجه ها از تخم بسیار کم و هم چنین تعداد کمی می شود تولید کرد اما با استفاده از دستگاه جوجه کشی و روش مصنوعی رعایت و تنظیم رطوبت، دما و حتی در دستگاه های پیشترفته و کاملا اتوماتیک بر عهده دستگاه می باشد و در تعدادی بسیار بیشتر می توان در یک زمان معین جوجه های با کیفیت و سالمی را تولید کرد.
در روش طبیعی رعایت نکات جوجه آوری با خطاهای زیادی مثل تغییر آب و هوا و یا استرسی که به مادر وارد می شود وجو دارد که خود تمامی زحمت یک پرورش دهنده را از بین می برد.
مورد بسیار مهم دیگری که مورد توجه پرورش دهندگانی که از روش مصنوعی به جای طبیعی استفاده می کنند کسب درآمد و سودآوری است که در این مرحله یک پرورش دهنده با قرار دادن تعداد زیادی تخم نطفه دار و سالم در دستگاه و رعایت موارد ایمنی و اولیه پس از زمان معینی به جوجه های سالم می رسد و در این روش می تواند جوجه ها را خود پرورش داده و به مولد تبدیل و تولید تخم کند که خود روش مطمن تر دیگری برای نسل بعد و گله بعدی می باشد و این چرخه یعنی پرورش دهند ی موفق ما در مسیر مدیریت شده و صحیحی قرار دارد تا خطرات ناشی از نوع و تعداد و یا فاکتورهای انتخاب را کاهش داده و مسیر کار خود را به درستی پیش می برد.
مزیت های کار با دستگاه جوجه کشی برای یک پرورش دهنده
یک پرورش دهنده به دلایلی که در زیر ذکر و به انها پرداخته می شود باید کار با دستگاه جوجه کشی را دانسته و همین طور شروع کار خود را انتخاب کند.
۱ . کسب درآمد
مهم ترین مزیت استفاده از دستگاه جوجه کشی توجیه اقتصادی و کسب درآمد از طریق تعداد بالای تولید جوجه ها از تخم های نطفه دار است.
۲ . تولید جوجه بدون مولد
بدون اینکه از مادر یا مولد جهت نگهداری از تخم ها و خوابیدن بر روی آنها استفاده کرد می توان به راحتی و با صرف وقت و انرژی کمتر از دستگاه جوجه کشی استفاده کرد.
۳ .کسب تجربه ای بالا و حرفه ای
یک پرورش دهنده باید از لحاظ مدیریت به معنای عام تر سوار بر کار خود باشد پس با استفاده از این دستگاه و کار با آن به تجربه ی بسیار زیادی دست پیدا می کند.
۴ . تولید در تعداد بالا
یک پرورش دهنده با همان امکانات و زمان و انرژی می تواند تعداد بالاتری جوجه تولید و به فروش و یا پرورش برساند.
۵ . چرخش تخم ها
در دستگاه های تمام اتوماتیک چرخش تخم ها بسیار راحت بوده و نیاز به مراقبت های شبانه روزی ندارد و خود دستگاه این کار را انجام می دهد و از خطرات و تلفات ناشی جلوگیری می شود.
۶ . افزایش راندمان
دستگاه های جوجه کشی از فناوری های بسیار بالایی مثل هوش مصنوعی برای افزایش راندمان جوجه کشی یک پرورش دهنده برخوردار هستند.
۷ . دستگاه های جوجه کشی چند منظوره
استفاده از یک دستگاه جوجه کشی که می توان با رعایت رطوبت و اکسیژن و دما برای انواع تخم های مختلف اعم از بلدرچین، مرغ، عروس هلندی و غیره استفاده کرد و می توان گفت با استفاده از شانه های همه کاره ی آنها می توان نوع پرورشی را تغییر داد.
۸ . تولید جوجه های هم سن
مزیت بسیار خوب دیگر استفاده از دستگاه های جوجه کشی این است که می توان تعداد بالای جوجه های هم سن تولید کرد.
۹ . متغیر بودن ظرفیت دستگاه بر اساس نیاز پرورش دهنده
ظرفیت دستگاه های جوجه کشی بر اساس ظرفیت تخم های مورد نیاز یک پرورش دهنده متغیر است.
انواع دستگاه های جوجه کشی بر حسب تعداد و نیاز
دستگاه های جوجه کشی که امروزه در بازار موجود است به سه روش و طریق می توانند نیاز، تعداد، کسب درآمد یک پرورش دهنده را تامین کنند و انتخاب را به عهده پرورش دهنده می گذارند.
– دستگاه جوجه کشی خانگی برای استفاده کم و مورد نیاز و یا کسب و کار کوچک طراحی شده است که تعداد ۱۵۰ تخم را در خود جای می دهد.
-دستگاه جوجه کشی نیمه صنعتی برای کسب کار در تعداد ۱۵۰ تا ۲۰۰۰ تخم طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
– دستگاه جوجه کشی صنعتی که تعداد ۲۰۰۰ تخم به بالا را در خود جای می دهد و برای کسب و کارهای بزرگ و صادراتی نیز استفاده می شود.
نتیجه گیری و کلام آخر
در این مقاله سعی شد از انجایی که هنوز هستند کسانی که شناخت و آگاهی نسبت به بازار و کار و کسب درآمد را ندارند با روش های تکثیر در زمینه پرندگان و ماکیان را دانسته و آشنا شوند و نیز مزیت های کار با دستگاه جوجه کشی را به صورت کامل آموزش ببینند و با امکانات و سرمایه ای که در اختیار دارند در این مسیر قرم بردارند و به سودآوری برسند و نیز یک پرورش دهنده با تمام تکنیک های مدیریتی تولید و تکثیر خود آشنا شود. امیدواریم از مطالعه ی این مقاله بسیار لذت و بیشترین استفاده را برده باشید.